Wat je moet weten over de geldigheidsduur, terugbetaling en omruiling van dienstencheques

davy.verstraeten@easylifedc.be

Dienstencheques zijn een geweldig betalingsmiddel om je huishoudhulp te vergoeden voor haar werk.  Voor elk gewerkt uur, één cheque.  Maar hoelang kan je zo’n cheque in je schuif laten zitten? Of hoelang blijven de cheques geldig in je online portemonnee? En kan ik iets doen wanneer ze dreigen te vervallen? De antwoorden vind je hier! 

Hoe lang blijven dienstencheques geldig?

Vanwege de Corona-crisis werd de geldigheidsduur van cheques die in maart of april 2021 vervallen, met 3 maanden verlengd. Met deze dienstencheques kan je dus 15 maanden betalen. Cheques die in mei 2020 werden aangekocht kan je tot augustus 2021 gebruiken, een verlenging van 2 maanden.

Hoe verleng ik de geldigheidsduur van mijn dienstencheques

Voor elektronische dienstencheques gaat de verlenging vanwege Covid-19 automatisch. Gemakkelijk hé!

Met papieren dienstencheques heb je wat meer werk. Alle cheques die voor 30 april aankomen bij Sodexo worden gecorrigeerd. Je krijgt een aangepaste versie in je brievenbus, verlengd met 3 maanden. Te laat? Geen verlening.

Kan ik mijn dienstencheques omruilen?

Wil je dienstencheques omruilen omdat ze binnenkort vervallen? Of wil je overschakelen van papieren naar elektronische dienstencheques (of omgekeerd)? Dat kan!

Elektronische dienstencheques ruil je gemakkelijk om via deze beveiligde online zone of via je de mobile app ‘Dienstencheques Vlaanderen’. Op voorwaarde dat ze nog geldig zijn natuurlijk. Papieren dienstencheques dien je samen met dit formulier op te sturen naar Sodexo. Ze moeten geldig zijn op de moment van aankomst.

Het omruilen van je dienstencheques is volledig gratis.

Je dienstencheques terugbetaald krijgen? Dat kan!

Heb je te veel dienstencheques besteld? Of vervallen je dienstencheques bijna? Dan kan je deze laten terugbetalen, op voorwaarde dat ze geldig zijn op het moment dat je de aanvraag hier online invult of op het moment dat je papieren aanvraag aankomt bij Sodexo. De terugbetaling is volledig gratis. 

Heb jij het ook opgemerkt? Met de papieren dienstencheques loop je wel wat meer naar het postkantoor terwijl je met elektronische dienstencheques alles gemakkelijk online kan regelen. Verlengen, omruilen of terugbetalen, alles kan vanuit je huiskamer. Misschien wordt het wel tijd om je papieren variant om te ruilen naar een elektronische? Zo kan je meteen onze theorie omzetten naar de praktijk ;). 

Heb je nog vragen? Bekijk andere veelgestelde vragen of contacteer ons.

Start je zoektocht

Nog op zoek naar zo’n helpende hand in het huishouden? Start dan hier met een aanvragen van huishoudhulp in jouw regio. Het duurt maar 5 min ;)