Wat is het maximale bedrag dat ik per jaar fiscaal mag aftrekken?

Er staat een maximum op het aantal dienstencheques waarvan je belastingaftrek geniet. Hoeveel juist? Dat is – opnieuw – regionaal bepaald.

Vlaanderen

Voor Vlaanderen is er een belastingvermindering van €1,80 voor de eerste 167 aangekochte dienstencheques (per persoon). Dit wil zeggen dat een dienstencheque van €9 na belastingvermindering slechts €7,20 kost.

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is er belastingvermindering van €1,35 voor de eerste 163 aangekochte dienstencheques per persoon. Dit wil zeggen dat een dienstencheque van €9 na belastingvermindering slechts €7,65 kost.

Wallonië

Voor Wallonië is er belastingvermindering van €0,90 voor de eerste 150 aangekochte dienstencheques per persoon. Dit wil zeggen dat een dienstencheque van €9 na belastingvermindering slechts €8,10 kost.

 

Elk jaar zal Sodexo je een fiscaal attest bezorgen. Dit ontvang je meestal in Maart. Dit attest voeg je bij je belastingaangifte. Gebruik je elektronische dienstencheques? Dan is dit attest ook beschikbaar in je beveiligde ‘Gebruiker Zone’.